Jak gotują dziennikarze?
Arrival
Departure

Jak gotują dziennikarze?

14 Octubre 2022

Mogliśmy to ocenić osobiście w Arche Hotel Piła, gdzie nasz Szef Kuchni przewodził kreatywnemu zespołowi lokalnych redaktorów

Społeczności nie marnują!

Nasz hotel w Pile stał się areną kulinarnych działań, a to wszystko za sprawą Banku Żywności w Pile, który w ten sposób zachęca do niemarnowania żywności.

Śniadanie dziennikarskie odbyło się w ramach projektu „Społeczności nie marnują”. Produkty dostarczył osobiście Pilski Bank Żywności, który uratował przed zmarnowaniem jedzenie.

Nasz Szef Kuchni zaproponował przygotowanie jajka w koszulce, a do tego warzywne muffinki.

Popis kulinarnych umiejętności dali natomiast przedstawiciele: TV ASTA, Tętna Regionu -Gazeta Powiatowa Piła, portalu Nasze Miasto Piła, gazety  Głos Wielkopolski, a także nasi partnerzy z Klubu Dobrego Klimatu i Miasta Piła.

Śniadanie dziennikarskie, czyli prosto, smacznie i kreatywnie

Kreatywnie, bo potrawy zostały przygotowane z produktów, których data przydatności do spożycia była już bardzo krótka. Dodatkową trudnością był ograniczony wybór składników, zatem trzeba było wymyślić coś z niczego.

Co ciekawe wielu z nas wyrzuciłoby te produkty do śmietnika, tymczasem nasi goście udowodnili, że można stworzyć smaczne i pożywane śniadanie.

Na zakończenie wspólnych warsztatów wszyscy usiedli przy jednym stole, aby skonsumować efekt pracy. Jak się okazało -było pysznie!

See on map
This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close