Arkadiusz Szulc Szef Kuchni stworzył dwie alternatywne karty:
„zieloną” (wegetariańską) i „czerwoną” (mięsną).
Są one inspirowane kuchnią francuską, polską i światową w stylu fusion.
Dania powstają ze starannie dobranych produktów lokalnych – mięs, warzyw i owoców.
Wszystko serwowane w sezonowych odsłonach i oparte na filozofii zero waste.
W wywiadzie udzielonym serwisowi „Piła – Nasze Miasto” Szef Kuchni naszej restauracji
opowiada o swojej filozofii gotowania i podejściu do tworzenia dań:
" - Jestem na takim etapie, że bawię się gotowaniem. Zależy mi na tym, aby goście naszej restauracji mogli zjeść takie dania, których nigdzie indziej nie zjedzą.
Moje talerze są doprecyzowane, wszystko musi się na nich zgadzać, dlatego nie lubię być pospieszany.
Lubię łączyć różne kuchnie, zaskakiwać gości i sprawiać, że czerpią przyjemność z jedzenia."
" - Często wychodzę na salę i pytam gości czy smakowało im jedzenie i co w ogóle chcieliby zjeść. Dzięki tym opiniom jestem w stanie zmieniać restaurację na lepsze."
